Przepis i sposób przygotowania na: chlebek nadziewany serem feta i pomidorkami cherry
Obie mąki wsypałam do miski razem z solą i drożdżami. Dolałam oliwę i wodę w ilości większej niż zwykle, aby łatwiej było je zlepiać. Zagniotłam ciasto i wyrobiłam za pomocą robota kuchennego. Odstawiłam do wyrośnięcia. Zagniotłam ponownie. Dno formy wysmarowałam tłuszczem. Mniej niż połowę ciasta ułożyłam na dnie w postaci prostokąta. Na to ułożyłam ser feta w plastrach, listki rozmarynu i kilka pomidorków. Pozostałą część ciasta ułożyłam na górze i zlepiłam boki. Gałązkę pomidorków położyłam na górze, wbiłam też w ciasto kilka oliwek z boku. Ciasto odstawiłam do wyrośnięcia. Piekłam około 30 minut 2 170 stopniach.