Fasolinka

Fasolinka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1 kg
  • marchewka

    3
  • kiełbasa zwyczajna

    40 dag
  • koncentrat pomidorowy

    1
  • majeranek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

  • cebula

    2
  • olej do smażenia

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • kminek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę namaczamy na całą noc w wodzie. Następnego dnia wlewamy do garnka wodę, dodajemy fasolę i gotujemy. w tym czasie obieramy i kroimy w kosteczkę marchewkę. do garnka dodajemy ziele angielskie i kilka liści laurowych. Po ok 20 minutach gotowania się fasoli w wodzie wrzucamy marchewkę. Następnie obieramy cebulki i kroimy w kostkę, w kostkę kroimy również kiełbasę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wrzucamy kiełbasę z cebulą, lekko podsmażamy. Jak fasola będzie już dość miękka dodajemy przysmażoną kiełbasę i cebulę do garnka, chwilkę jeszcze gotujemy. Następnie bierzemy pół szklanki wywaru z garnka i rozrabiamy w nim koncentrat pomidorowy, po wymieszaniu wlewamy do garnka. Na koniec przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem. Posypujemy natką pietruszki na wierzch.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wlicka

18.03.2013 13:26
mmm super;)

Dorian

24.09.2012 08:31
smacznie wyglada i ma ciekawa nazwe

cukiereczek

02.07.2012 07:48
lubię

Anna133

28.04.2012 17:49
polska tradycja

treonina

26.04.2012 15:37
jedna z moich ulubionych zup! spróbuję według Twojego przepisu

Emiliozo

26.04.2012 07:30
bardzosmaczna

Betka

25.04.2012 07:56
Na pewno bardzo syta;))

Katarzyna54

24.04.2012 09:11
pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat