Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

potrawka szpinakowo-czosnkowe

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony
300 g
czosnek
4 ząbki
sok z cytryny
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku
masło
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka szpinakowo-czosnkowe

Kroki postępowania

1
Do garnuszka wrzucamy kostki zamrożonego szpinaku, nie dolewamy wody, ponieważ szpinak szybko się rozmrozi i z lodu utworzy się woda. Gotujemy na bardzo małym ogniu. Po tym jak szpinak się rozmrozi dodajemy łyżkę masła.
Krok 1 - potrawka szpinakowo-czosnkowe foto
2
Następnie obieramy czosnek i kroimy go w bardzo drobną kosteczkę. Pokrojony czosnek dodajemy do gotującego się szpinaku.
Krok 2 - potrawka szpinakowo-czosnkowe foto
3
Na koniec dodajemy do smaku sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie i dość dużą ilość ostrej papryki. Chwilkę gotujemy aż woda wyparuje. Wyłączamy ogień pod garnkiem i dodajemy sok z cytryny, dokładnie mieszamy. Farsz bardzo dobrze smakuje z naleśnikami, makaronem bądź ryżem.
Krok 3 - potrawka szpinakowo-czosnkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 12.08.2013 08:18
smaczne!!;)
jordi 19.02.2013 14:12
brzmi bardzo ciekawie
barbara11561 01.07.2012 11:17
świetny i zdrowy
pacpaw 23.05.2012 20:03
niezły miks
Kuchareczka2 22.05.2012 10:29
ciekawe połączenie
kupiska 01.05.2012 13:49
szpinak i czosnek lubię,musze kiedyś wypróbować...
cukiereczek 26.04.2012 10:22
apetyczne
Amellia 24.04.2012 09:19
super
Betka 21.04.2012 01:03
jutro zrobię do obiadu;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak