Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

mój biały barszcz

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kiełbasa
1 kg
smietana 18%
3 łyżki
czosnek
4 ząbki
chrzan świeżo starty
1 łyżeczka
Barszcz biały
1 op
sól do smaku
Sklep Prymat
majeranek
1 łyżka
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
5 szt szt
kostka rosołowa
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: mój biały barszcz

Kiełbasę kroimy na kawałki ok 5 cm wrzucamy do garnka z wodą i kostką rosołową.Gotujemy.Następnie rozrabiamy w 200 ml wody torebkę barszczu oraz śmietanę ,chrzan i drobno pokrojony czosnek wlewamy do wrzącego wywaru.Dodajemy majeranek,doprawiamy do smaku.Jaja kroimy na ćwiartki i wrzucamy do gotowego już barszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 26.02.2013 00:51
mniammmm
Katarzyna59 22.04.2012 09:28
pyszny uwielbiam
Betka 21.04.2012 21:43
ooo jak smacznie wygląda:)
Andysz 21.04.2012 01:12
mniammm;))
Piotr24 20.04.2012 20:21
robie podobnie. Też używam z torebek barszczu. Jest pyszny:)
przemek20008 20.04.2012 18:59
mniam
Karolinka111 20.04.2012 18:51
wypas

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak