Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba opiekana w occie

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza
1 kg
cebula
2 szt.
Gorczyca biała cała Prymat
1 łyż.
woda
8 szkl.
cukier
6 łyż.
ocet
1 szkl.
sól
1 łyż.
Sklep Prymat
olej
1/3 szkl.
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt.
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
5 ziaren
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
5 ziaren
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba opiekana w occie

Kroki postępowania

1
Najpierw filety rybne po rozmrożeniu dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem, obtaczam w mące i smażę na głębokim, rozgrzanym tłuszczu (oleju).
Krok 1 - Ryba opiekana w occie foto
2
Wodę wlewam go garnka, doprowadzam do zagotowania z octem, solą, cukrem, gorczycą, zielem angielskim i liściem laurowym. Cebulę obieram i kroję w cienkie piórka. Dodaję cebulę do wrzącej wody i doprowadzam do zagotowania. Zostawiam do ostudzenia. Zalewę odcedzam od cebuli i przypraw, które pozostawiam w miseczce.
Krok 2 - Ryba opiekana w occie foto
3
W słoikach układam część usmażonych ryb, na to wykładam część przypraw z cebulą i zalewam jedną częścią wody. Czynności powtarzam aż do wyczerpania składników. Słoiki zakręcam szczelnie i wkładam do lodówki. Po kilku dniach ryba jest już odpowiednio zamarynowana.
Krok 3 - Ryba opiekana w occie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak