Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki rybne Eli w sosie pieprzowym

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej roślinny
4 łyżkii
sos sojowy
2 łyżki
sos rybny
1 łyżka
długie paski pora,szerokości roladek
6 sztuk
wykałaczki
12 sztuk
olej do smażenia
6 łyżek
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
mąka pszenna
1 łyżka
papryka zielona
12 pasków
papryka żółta
12 pasków
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
boczek wędzony
6 plastry
sok z cytryny
1 sztuka
kremówka
250 ml
papryka czerwona
12 pasków
sos sojowy grzybowy
1 łyżka
panga
3 (filety)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki rybne Eli w sosie pieprzowym

Rozmrożone filety pangi umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i rozciąć wzdłuż na pól(wyjdą 2 wąskie długie płaty).Składniki marynaty włożyć do słoika,zakręcić i energicznie potrząsać,aż zrobi się emulsja.Marynatą zalać filety,delikatnie wymieszać,żeby cała ryba się nią pokryła i włożyć do lodówki na 2 godziny.Paski pora zalać wrzątkiem,gotować 3 minuty,wyjąć,przelać zimną wodą i osączyć.Wyjąć rybę z lodówki i osuszyć z marynaty ręcznikiem papierowym.Pozłożyć plastry boczku,na nie położyć filety,paski pora i z szerszego końca paseczki papryki(żółta,czerwona,zielona,żółta,czwerwona,zielona),ściśle zwinąć i każdą roladkę spiąć 2 wykałaczkami.Na patelni zozgrzać olej i smażyć roladki ze wszystkich stron(najpierw w koło a potem obydwa boki).Do rondelka wlać śmietanę,dodać pieprz z zalewy(odlany),zagotować,przyprawić kucharkiem i odrobiną świeżo zmielonego zielonego pieprzu.Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować.Na talerzu roladki polać sosem pieprzowym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 13.03.2011 16:45
Lubie takie roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak