Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą
Stopniowo dosypujemy mąkę w miarę ukręcania ciasta.
Na samym końcu przygotowywania musmy dodajć sól olej i wszystko dobrze mieszamy ze soba.
Dobrze przygotowane ciasto naleśnikowe powinno być płynne.
Na rozgraną patlenie wlewamy około 2/3 łyżki rosołowej ciasta i smażymy z jednej i drugiej strony..
Farsz:
Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na maśle/ oleju. Następnie wrzucamy do garnka. Następnie zajmujemy się grzybkami. Kapustę kiszoną kroimy, obgotowujemy w wodzie i dodajemy następnie do zeszklnej patelni do garnka. Pieczarki kroimy w kosteczkę. Oczywiscie są obrane. Dodajemy do reszty do garnka. Dodajemy ketchup i mieszamy. Podduszamy przez około 15-20 minut. Następnie odcedzamy, i na małym ogniu odporowywujemy nagromadzoną wodę. Odkładamy do wystygniecia.
Krokiety:
Na każde ciasto nalesnikowe nakładamy farsz w następujący sposb, skladamy ciasto tak by 2 bąki łączyły się ze soba do środka i zwijamy. Proste.
Kązdy krokiet obtaczamy w jajku, następnie w bułce. Smażymy z obydwu stron. SMacznego. MIC.