Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych grzybków

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby świeże
500 g
grzyby suszone
1 garść
cebula
2 szt.
czosnek
2 ząbki
bulion
1,5 litra
ziemniaki ugotowane
2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt.
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 ziarna
Sklep Prymat
oliwa
1 łyż.
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych grzybków

Grzyby oczyszczam, myję i gotuję w lekko osolonej wodzie na niewielkim ogniu około 40 minut Do bulionu dodaję ziele angielskie i liść laurowy. Cebulę i czosnek obieram, drobno szatkuję i smażę na tłuszczu na dużej patelni. Na patelnię dodaję pokrojone w kosteczkę ugotowane świeże grzyby. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, smażę często mieszając przez kilka minut. Dodaję zawartość patelni do gotującego się bulionu, doprowadzam do zagotowania, dodaję posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Mieszam zupę z jogurtem lub ze śmietaną i od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 10.04.2012 16:48
zupa grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, spróbuję zrobić wg Twojego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak