Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz fasolowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola
300 g
cebula
1 szt
boczek wędzony
100 g
mąka
2 łyżki
kiełbasa
100 g
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz fasolowy

Fasolę namoczyć w letniej wodzie ok 12 godzin przed rozpoczęciem gotowania. Drobno posiekane cebulę i boczek, podsmażyć dodać paprykę i mąkę. Przełożyć do garnka, dodać fasolę i kiełbasę, przyprawić. Zalać taką ilością wody aby całość była przykryta. Gotować pod przykryciem, aż fasola będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak