Rolada z indyka z żurawiną

Rolada z indyka z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 kg
  • śmietana 30%

    200 ml
  • ser pleśniowy niebieski

    150 g
  • jajko

    1 szt
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    szczypta
  • orzeszki pistacjowe

    100 g
  • żurawina

  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z indyka naciąć ,lekko rozbić, uformować prostokąt.Na desce ułożyć folię aluminiową,ułożyć na niej mięso .Opruszyć solą ,pieprzem i gałką muszkatołową.Pozostałe skrawki mięsa zmiksować ze śmietanką i jajkiem ,dodać żurawinę i posiekane drobno pistacje-nie solone !Całość wymieszać łyżką,dodać pokruszony ser pleśniowy.Masę wyłożyć na mięso,zrolować.Można zabezpieczyć brzegi drewnianymi wykałaczkami lub bawełnianą nitką.Owinąć folię wokół mięsa ,piec w kąpieli wodnej ok.50-60 min w temp 160 stopni.Podawać z mieszanką sałat.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

01.05.2012 17:14
bardzo interesujące

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat