Przecier jabłkowo aroniowy.

Przecier jabłkowo aroniowy.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • cukier

    50 dag
  • kwasek cytrynowy

    1 łyżeczka
  • woda

    1/4 szkl
  • owoce

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce aronii przebrać, umyć, osączyć. Jabłka umyć, obrać, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. owoce rozgotować w wodzie, przetrzeć przez sito. Wsypać cukier i kwasek cytrynowy. Gotować kilka minut, mieszając. Gorący przecier przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lu pasteryzować 20 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Lis

17.08.2014 13:26
Smacznie się zapowiada:)

anja3107

29.07.2010 14:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat