Majonez

Majonez

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko surowe

    1 szt.
  • ocet 10 %

    5 cm3
  • musztarda delikatesowa

    5 g
  • sól do smaku

    do smaku
  • olej

    230 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtko wybić do miseczki, wymieszać z solą, musztarda i octem po czym wlewać olej. W początkowej fazie kroplami energicznie ubijając lub ucierając. Gdy sos zacznie gęstnieć, olej wlewać cienkim strumieniem nie przerywając ubijania, aż do utrzymania gęstej galaretowatej masy. Przyprawić majonez do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat