Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Musztarda francuska Prymat
1 łyżeczka -
Musztarda delikatesowa Prymat
1 łyżeczka -
oliwa
4 łyżki -
cukier
1 szczypta -
ocet jabłkowy
1 łyżeczka -
bagietka
1/2 sztuki -
ser brie
1/4 sztuki -
rukola
1 garść -
pistacje
10 gramów -
figi
1 sztuka
Przepis i sposób przygotowania Kanapka paryska
Do miseczki przełóż musztardę, dodaj ocet, sól oraz cukier, wszystko dokładne wymieszaj po czym energiczne mieszając trzepaczką rózgową dodawaj stopniowo oliwę z oliwek.
Wymieszaj rukolę z winegretem, a bagietkę przetnij na pół i delikatnie podpiecz. Na spodzie bagietki ułóż rukolę, następnie kawałki sera brie, cienko pokrojoną figę a całość posyp pistacjami i przykryj druga częścią bagietki.
Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki?
Komentarze (0)