Kanapka paryska

Kanapka paryska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Wysublimowane smaki prosto z francuskiej kuchni. Przykładem jest ta kanapka, w której znajdziemy bardzo dużo ciekawych połączeń smakowych. Kremowy ser brie w połączeniu ze słodką figa, chrupiącymi pistacjami i pikantną rukolą obtoczona w klasycznym sosie winegret z dodatkiem musztardy francuskiej, która niczym kawior strzela pomiędzy zębami.

 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżeczka
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

    4 łyżki
  • cukier

    1 szczypta
  • ocet jabłkowy

    1 łyżeczka
  • bagietka

    1/2 sztuki
  • ser brie

    1/4 sztuki
  • rukola

    1 garść
  • pistacje

    10 gramów
  • figi

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kanapka paryska

Do miseczki przełóż musztardę, dodaj ocet, sól oraz cukier, wszystko dokładne wymieszaj po czym energiczne mieszając trzepaczką rózgową dodawaj stopniowo oliwę z oliwek.

Wymieszaj rukolę z winegretem, a bagietkę przetnij na pół i delikatnie podpiecz. Na spodzie bagietki ułóż rukolę, następnie kawałki sera brie, cienko pokrojoną figę a całość posyp pistacjami i przykryj druga częścią bagietki.

Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki? 

POBIERZ EBOOKA

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat