Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańcza i pomidorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 szt
pomarańcz 1 szt
pomidor 1 szt
tuńczyk kawałki w oleju 2 łyżki
sól
pieprz
groszek konserwowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańcza i pomidorem

Kapustę pekińską myjemy i kroimy w paseczki . Pomarańcz obieramy z skórki usuwamy białą błonę i kroimy w półplasterki .Pomidora kroimy w ćwiarteczki . Groszek odcedzamy. Na talerz kładziemy kapustę lekko posoloną nakładamy tuńczyka i groszek . Do okoła układamy plasterki pomarańcza i ćwiartki pomidora .Kropimy oliwą solimy i doprawiamy pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak