Jajka w mięsnej skorupce

Jajka w mięsnej skorupce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • jajka

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • bułka tarta

  • olej

  • bułka czerstwa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

3 jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek. Mięso przełożyć do miseczki, dodać surowe jajko, pokrojoną w kostkę cebulę, zmiażdżony czosnek, namoczoną i odciśniętą bułkę, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mielonego. Dokładnie wymieszać. Mięsem okleić jajka, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor. Gdy ostygną, przekroić na pół. Ułożyć na głębokim talerzu. Można także zalać żelatyną rozpuszczoną w wodzie i odstawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAR3STA

14.11.2012 21:36
super

Ewa111

12.04.2012 13:20
świetny przepis na jajka

IZABELA29

03.04.2012 09:21
pysznie

anemon

03.04.2012 09:19
Wspaniale się prezentują, jestem pewna, że tak samo smakują.

iziona

01.04.2012 21:35
Je trzeba zalać galaretą bo ona dodaje im uroku. wiem bo to jest moje ulubione danie wielkanocne i już się nie mogę ich doczekać :)

Piotr24

01.04.2012 20:35
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat