Przepis i sposób przygotowania na: tęczowo mi
Kroki postępowania
Białka ubijamy na sztywno , następnie dodajemy po 1 żółtku na zmianę z cukrem cały czas ubijając , na koniec dodajemy połączone mąki z proszkiem i przesiane , lekko mięszamy , pieczemy na tej dużej brytfannie z piekarnika ok 10 min , po upieczeniu kroimy na 4 równe paski . musimy upie 2 takie biszkopty w tedy wyjdzie nam duża forma tortowa .
Pierwszy pasek z biszkopta smarujemy cienko masą i zwijamy w rulonik czy slimaka jak kto woli i ustawiamy na tacy do tortu , kolejny pasek smarujemy inną masą i dołączamy do tego co juz jest postawiony ( proszę sie nie martwić idzie to łatwo i szybko )i tak do zużycia 8 szt pasków biszkoptowych , wierzch smarujemy masą białą i dekorujemy według uznania :) Miłej zabawy i sprzątania po takim pieczeniu :-))