Kaczka z sosem brunatnym

Kaczka z sosem brunatnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1
  • masło

    20
  • sól

  • mąka

    10
  • bulion

    250
  • kapary

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec kaczkę zwyczajnym sposobem. Zarumienić łyżkę masła i trochę mąki, zieszać z tłuszczem wytopionym z pieczeni, wlać odrobinę bulionu, zagotować. Włożyć trochę kaparów lub oliwek, trochę cukru podgotować i zalać pokrojoną kaczkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat