Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ciasto bananowe

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
3 szt
cukier
3/4 szklanki
mąka
3/4 szklanki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
oliwa
3 łyżki
galaretka cytrynowa
2 szt
Masa śmietankowa
śmietana 30%
3/4 litra
śmietan fix
2 szt
cukier wanilinowy
1 szt
banan
1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto bananowe

Przepis znalazłam kiedyś w internecie. został dostosowany dla potrzeb matki karmiącej piersią. podane proporcje są na dużą blachę ciasta.
Z podanych składników upiec biszkopt. nasączyć dowolnym pączem. banany zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać ze schłodzonymi galaretkami rozpuszczonymi w 1,5 szklanki wody. masę bananową wyłożyć na biszkopt. wstawić do lodówki do stężenia. śmietanę ubić mikserem dodając cukier waniliowy i śmietan fixy. wyłożyć na masę bananową. najlepiej podawać prosto z lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 30.04.2012 10:28
bananow- brzmi super, ja czasem takze robię z dodatkiem bananów:)
jolanta19 29.03.2012 19:21
może być dobre
owca441 28.03.2012 17:42
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak