cielęcinka

cielęcinka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    4 szt
  • wino

    50 g
  • przyprawy

    do smaku
  • oliwa z oliwek

    100 g
  • pomidory

    3 szt
  • oliwki

    10 szt
  • cielęcina

    1 kg
  • sok z cytryny

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

MIęso opłucz,osusz, natrzyj solą pieprzem, roztartym czosnkiem,skrop sokiem z cytryny polej winem odstaw.Mięso wyłóż do formy polej marynatą skrop oliwą podlej wodą piecz około 30 minut. w temp 200 stopni.Następnie obłóż mięso oliwkami i pomidorami skrop oliwą piec jeszcze 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata113

23.07.2010 07:28
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat