Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masła 1 kostka
cukru 2 szklanki
gorzkiej czekolady. 2 tabliczki
wanilii 1 sztuka
sok z cytryny 1 sztuka
mlecznej czekolady 3 tabliczki
śmietany 12% 1 szklanka
biszkopty okrągłe 1 paczka
płatki migdałowe 1,5 zmielone

Przepis i sposób przygotowania na: Tort

Masło utrzeć ze szklanka cukru na pienista masę.Dodać pokruszoną gorzką czekoladę i wanilię.Ucierać.Masę nałożyć na wyłożony biszkoptami spód tortownicy.Migdały utrzeć z resztą cukru.nie przerywając ucierania,dodawać po kropli soku z cytryny.Migdałową masę rozłożyć cienką warstwą na czekoladowo-maślanym spodzie.mleczną czekoladę pokroić na małe kawałki,zalać śmietaną i rozpuścić na małym ogniu.Gdy zgęstnieje,polać nią tort i wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.12.2012 00:28
bardzo smaczne
adam1f 17.04.2012 00:09
dobry
dianix 15.04.2012 13:56
lubie wszelkie torty, jakos mnie interesują ostatnio
SmacznaPyza 27.03.2012 22:04
dzięki za sprecyzowanie :)
Marta1986 26.03.2012 16:48
płatki migdałowe zmielone
SmacznaPyza 25.03.2012 20:08
migdały mają być takie całe?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak