Chłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwinka

    1 duży pęczek
  • koper

    1 pęczek
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • ogórek

    1 szt
  • kwasek cytrynowy

    1 szczypta
  • jogurt naturalny

    1200 gram
  • kefir

    400 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Botwinkę umyć, oczyścić i pokroić. Gotować do miękkości w niewielkiej ilości osolonej wody. Rzodkiewkę i ogórka pokroić w plasterki. Szczypior i koper posiekać. Do przestudzonej botwiny dodać jogurty oraz kefir, doprawić. Dodać resztę warzyw. Schłodzić. Można podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

06.10.2013 23:13
pyszny chlodnik

RenataZ-et

20.09.2013 22:19
super chłodnik

Iwusia

16.09.2013 23:48
prezentuje się fantastycznie - ten kolorek

IlonaAlbertos

10.08.2012 11:12
Wygląda wspaniale. Uwielbiam chłodniki z botwinki.

#DELETED#Małgorzata711527256155

03.04.2012 18:48
juz o nim marzę

emeslive

29.03.2012 18:37
Super sprawa taki chłodnik!

Krystyna32

28.03.2012 09:13
extra

Katarzyna59

25.03.2012 11:30
ładny

dwa pokoje z kuchnią

25.03.2012 04:07
już nie mogę doczekać się na chłodnik!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat