Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami
Kroki postępowania
2,5 szk mąki
200 g margaryny Kasia
4 żółtka
4 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 czubata łyżka kakao
1 szczypta soli
Wszystkie składniki na ciasto usiekać w robocie.
Gdy powstanie kula, wyjąć je, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut.
Po tym czasie odciąć około 1/3 i zostawić.
Większym kawałkiem ciasta wylepić tortownicę.
1 kg serka waniliowego President
100 g margaryny Kasia
1 budyń śmietankowy
1 duży cukier waniliowy
1/3 szk cukru
1 jajko
1 puszka brzoskwiń
Miękką margarynę utrzeć z obydwoma cukrami.
Dodać jajko i w trakcie ucierania dodawać serek.
Gotową masę wylać na ciasto.
Wyłożyć na masę serową.
4 białka
1 kisiel morelowy
1/3 szk cukru
1 szczypta soli
Białka ubić z solą i cukrem, następnie wsypać kisiel i jeszcze chwilę mieszać aż składniki się połączą.
Pianę wyłożyć na brzoskwinie i wyrównać powierzchnie.
Sernik piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 65 minut.
1/4 margaryna Kasia
1/3 szk cukru
2 łyżki wody
2 łyżki kakao
Składniki na polewę rozpuścić i dokładnie wymieszać ale uważać aby nie zagotować.
Wystudzony sernik polać polewą.