Sos maderowy

Sos maderowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 g
  • masło

    40 g
  • rosół

    1/4 l
  • koncentrat pomidorowy

    20 g
  • musztarda francuska

    20 g
  • sól, pieprz, cukier

    do smaku
  • wino

    2 (madera)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrumienioną mąkę zmieszać ze stopionym masłem rozprowadzić rosołem dodać koncentrat pomidorowy, musztardę, całość zagotować.Połączyć z winem, przprawić do smaku solą pieprzem i cukirem.Sos podaje się do polędwicy baraniny pasztetów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

30.04.2012 08:21
fajny

gusia1000

19.05.2011 18:35
Pyszny.

Marta98

29.01.2011 21:02
super

Grażyna13

05.01.2011 11:26
pyszny !

tomcio

15.08.2010 23:19
wypróbuje

Maryś1

02.08.2010 09:25
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat