Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1/2 kg
  • masło

    3 łyżki
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • sól, cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę płuczemy i usuwamy ogonki a następnie gotujemy do miękkości w wodzie z łyżką soli i cukru.

Na patelni rozpuszczamy masło i wsypujemy bułkę tartą. Chwilę smażymy.

Gdy bułka się przyrumieni polewamy nią odcedzoną fasolkę.

Zamiast masła można użyć drobno pokrojonej słoniny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna223

03.08.2010 16:19
robię dokładnie tak samo jest pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat