Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

filet z kurczaka w boczku

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka
1 szt
papryka mielona
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia
pieczarki
3 szt
boczek
6 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: filet z kurczaka w boczku

filet z kurczaka oczyścić, pokroić w paski. Paseczki przyprawiamy solą, pieprzem i papryką mieloną. Tak przyprawione paseczki owijamy boczkiem i kładziemy na dobrze rozgrzany olej, smażymy.
Pieczarki kroimy w paski i wrzucamy do smażonych pasków zawijanych w boczek prasowany.
smażmy z obu stron, przypiekając boczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł10 07.05.2012 09:59
pycha :-)
KAROLA 26.03.2012 10:35
świetne połączenie
krzysiu510 23.03.2012 23:37
boczek nadaje smaku tej potrawie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak