Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa na wędzonym boczku

5.0
(6)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek
20 dag
ziemniaki
200 gramów
marchew
100 gramów
pietruszka
100 gramów
seler
100 gramów
cebula
50 gramów
ogórki kiszone
300 gramów
Liść laurowy suszony Prymat
3 liście
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
5 ziaren
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
śmietana
100 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa na wędzonym boczku

Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Następnie przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy. Boczek kroimy w kawałki i przekładamy do zupy. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Ogórki ścieramy na tarce i przekładamy do garnka. Dolewamy też trochę wody z kiszonych ogórków- ilość wg upodobania do kwaśności. Gotujemy kilka minut. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Na koniec zabielamy śmietaną, najpierw hartując łyżeczkę śmietany z zupą. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 20.03.2012 20:12
dziekuję
Justyna Jussstiii 20.03.2012 08:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak