Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Boczek pieczony

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek
1 kg
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
cebula
1 sztuka
ziele angielskie
5 sztuk
Sklep Prymat
pieprz, sól
do smaku
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

NA wieczór boczek musmy natrzec, naciramy go czosnkiem oraz sola z każdej strony. Boczek posypujemy pieprzem, najerankiem. ZIelem angielskim. Robimy nacięcia i wsadzame do nego ząbki czosnku i liście laurowe. Wsadzamy do lodówki. Następnego dnia wykaldamy na wierzch cebulę, ewentualnie przyprawiamy jeszcze. wkladamy do rękawa i pieczemy na kolor rumiany. pyszny gdy jest cieplutki, super smaczny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M-W 19.03.2012 20:06
świetny boczek, szczególnie gdy jeszcze jest lekko ciepły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak