Zupa z soczewicy i boczniaków

Zupa z soczewicy i boczniaków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łodyga selera naciowego

    2 sztuki
  • boczniaki

    100 g
  • oliwa

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    1,5 litra
  • liście laurowe

    2 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • ryż biały

    40 g
  • soczewica czerwona

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. W garnku rozgrzewamy oliwę i przez 3 minuty podsmażamy cebulę z czosnkiem. Następnie dodajemy posiekane łodygi selera i podsmażamy kolejne 3 minuty. Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy soczewicę, ryż i liść laurowy. Gotujemy przez 15 minut często mieszając.
2. Do garnka dokładamy boczniaki pokrojone w cienkie paski. Zupę solimy do smaku i gotujemy jeszcze przez 6 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

07.09.2012 19:11
zupka jak dla mnie stworzona :)

Agata B

26.04.2012 20:04
uwielbiam zupy z soczewicą, takiej jeszcze nie jadłam więc muszę ją zrobić:)))

Ada-Gaba

22.03.2012 16:42
bardzo lubię soczewice, wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat