Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ragout z jajkami i boczkiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
4 szt
cebula
1 szt
oliwa
1/3 szklanki
mąka
30 dag
śmietana kremówka
20 dag
twarożek
20 dag
boczek
15 dag
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 pęczek
kapary
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ragout z jajkami i boczkiem

jajka ugotować na twardo. Pokroić na ćwiartki. Cebulę drobno posiekać i usmażyć na oliwie. Oprószyć mąką i zrobić zasmażkę. Podlać śmietaną i gotować kilka minut na małym ogniu. Dodać twarożek i dokładnie wymieszać. Boczek pokroić w drobną kosteczkę. Szczypiorek i natkę posiekać. Do sosu włożyć boczek, natkę i szczypiorek i kapary. Przyprawić. Dodać jajka i podgrzać wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak