Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarki w cieście naleśnikowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki
1 kg
mąka
50 dag
maślanka
1 szklanka
cytryna
1 szt
jajko
1 szt
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 pęczek
proszek do pieczenia
szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w cieście naleśnikowym

Pieczarki umyć i osuszyć. W misce zrobić ciasto naleśnikowe: jajko, mąkę, maślankę ubić na jednolite ciasto z proszkiem do pieczenia, solą i ociupinką cukru. Przyprawić, dodać posiekaną pietruszkę. Wcisnąć sok z cytryny 1/2. Wrzucić pieczarki do ciasta i wymieszać. Oliwę z oliwek podgrzać na patelni i smażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak