Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Flaczki

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pietruszka
1 szt
marchew
1 szt
bulion
3 litry
mąka
1 łyżka
masło
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat
flaki wołowe
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki

Warzywa kroimy w drobną kostkę lub trzemy na tarce o drobnych oczkach. Podsmażamy je na patelni na masełku. Odstawiamy z ognia. Flaki kroimy w paseczki i zalewamy bulionem. Do patelni z warzywami dodajemy mąkę i odrobinę zimnej wody. Wszystko dokładnie mieszamy, aby z mąki nie powstały grudki. Wlewamy zawartość patelni do bulionu z flakami, doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości flaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 12.05.2012 19:44
uwielbiam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak