Przepis i sposób przygotowania na: Rolada w panierce
Mortadelę kroimy w kostkę, natkę pietruskzi siekamy drobno.
Obrane, ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki skręcamy dwukrotnie przez maszynkę.
Dodajemy fasolę do martadeli i natkę Mieszmay z ziemniakami. kolejno wykadamy na każdy wafel, farsz musi być GORĄCY to ważne, bo pod wpływem ciepła wafel mięknie i się zgina.
kolejno wykadamy na każdy wafel, farsz musi być GORĄCY to ważne, bo pod wpływem ciepła wafel mięknie i się zgina. Zawijamy w rulonik każdy wafel, tak zepowstaje kilka takich ruloników. Każdy z nich kroiimy na kilka cześci, w takie grube plasty,zetak powiem. Każdy plaster obtaczamy w dwóch stron w jajku (rozmieszanym na talerzu) i bułce tartej. Podsmażamy na patelni z każdej strony.