Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wiosenna jarzynowa wg Piotra

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szponder wołowy
1/2 kg
kartofle
3 szt
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
marchew
1 szt
pieprz czarny
2 szczypta
seler
1/4 szt.
kapusta włoska
1/8 szt.
pietruszka
1 szt.
kostka warzywna
2 szt.
mieszanka warzywna
30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna jarzynowa wg Piotra

Wołowinę kroimy na 3 kawałki, zalewamy 1,5 litrem wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli i gotujemy 45 minut, następnie dodajemy pokrojone w kostkę kartofle, marchewkę w plastrach, kawałek selera i pietruszkę, dodajemy kostkę warzywną i gotujemy dalsze 15 minut. Kapustę włoską szatkujemy i wraz z mieszanką warzywną z kukurydzą, groszkiem i fasolką dodajemy do zupy, doprawiamy młotkowanym pieprzem z kolendrą i gotujemy około 5 minut.Zupę rozlewamy do talerzy, na osobny talerz układamy kawałki ugotowanej wołowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 13.03.2012 18:19
i to na wołowince
teresa18 13.03.2012 17:34
bardzo lubię taki kolorowe zupy
teresa18 13.03.2012 17:34
bardzo lubię taki kolorowe zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak