Przepis i sposób przygotowania na: Smażone knedle ryżowe ze śliwką
Kroki postępowania
Nabieram trochę masy mokrą dłonią, robię zagłębienie, wkładam śliwkę, posypuję cukrem i nakrywam masą tak, by owoc był dokładnie pokryty masą.
ryż biały |
1 szkl
|
śmietana 12% |
100 ml
|
cukier kryształ |
2 łyżki
|
jajko |
1+2
|
mąka pszenna |
3 duże łyżki
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
do panierowania
|
śliwki |
ok. 10 szt
|
olej do smażenia |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: