Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

gołabki bez zawijania

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska
0,5 główki
ryż
1 torebka
mięso mielone
0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
6 łyżek
jaja
1 szt
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat
olej
sos pieczeniowy
1 łyzka
koncentrat pomidorowy
1 mały słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: gołabki bez zawijania

1) ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu
2) kapustę włoską szatkujemy
3) do mięsa przyprawionego solą, pieprzem i majerankiem dodajemy poszatkowaną kapustę i ostudzony ryż
4) dodajemy do mięsa jajko i bułkę tartą - wszystko dokładnie mieszamy
5) z tak przygotowanego mięsa lepimy kulki i je delikatnie spłaszczamy, smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju
6) podsmażone z obu stron kulki zalewamy szklanką wody i tak dusimy przez ok. 15 minut
7) mieszamy pół szklanki wody z koncentratem pomidorowym (ok3 łyżek) i dodajemy do tego 2 łyżki sosu pieczeniowego, tym zalewamy kulki na patelni i dusimy jeszcze ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 12.05.2012 20:46
pycha;)
krzysiu510 13.03.2012 10:09
super fotka i świetna propozycja nie znosze zawijania gołąbków:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak