Pomidorki w Piwnym Cieście

Pomidorki w Piwnym Cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidorów

    6-8 szt
  • olej

    do smażenia
  • piwa

    1 szklanka
  • jaja

    2 szt
  • mąki

    1 i 1/2 szklanka
  • przyprawa uniwersalna

    2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z piwa, jaj, mąki, wegety i soli przygotować ciasto o konsystencji gęściejszej niż ciasto na naleśniki. Następnie Pokroić pomidory na grube plasterki, maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Podawać z sosem cebulowym lub jako dodatek do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

26.07.2010 16:47
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat