Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Torcik malinowy na spodzie biszkoptowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże
60 dag
masło
3/4
Żelatyna wieprzowa Prymat
2-3 łyżki
Sklep Prymat
cukier
6 łyżek
śmietana kremówka
1 szklanka
konfitury malinowe
4 łyżki
kilka ciasteczek migdałowych i
sok z jednej cytryny
twaróg
1 (tłusty, mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik malinowy na spodzie biszkoptowym

1.Masło stop.Ciastka pokrusz.Wymieszaj z masłem.Spód tortownicy przykryj krążkiem pergaminu i wylep przygotowaną masę.Dobrze ciśnij i wstaw do lodówki. 2.Żelatynę namocz w niewielkiej zimnej wody.Gdy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając na małym płomieniu (cały czas mieszając, aby się nie przypaliła). 3.Twaróg utrzyj na gładko razem z cukrem oraz sokiem z cytryny. Ostrożnie połącz z żelatyną. Śmietanę ubij na sztywno. Następnie delikatnie wymieszaj ja z masą serową. 4.Do tężącej masy dodaj 2/3 malin. Całość wymieszaj i wyłóż na przygotowany spód z biszkoptów. Wstaw do lodówki na około 3 godziny. 5.Gotowy tor ostrożnie wyjmij z tortownicy.Przełóż na paterę. Konfiturę podgrzej i przetrzyj przez gęste sitko. 6.Na wierzchu ciasto rozsyp pozostałe maliny. Posmaruj je cienką warstwą konfitury. Przed podaniem torcik dekoruj ciasteczkami migdałowymi oraz listkami melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak