Krok

original

MLEKO PODGRZEWAMY, DODAJEMY DROŻDŻE I DWIE ŁYŻKI CUKRY - MIESZAMY DOKŁADNIE.

Krok

original

MĄKĘWSYPUJEMY DO MISKI WLEWAMY WYMIESZANE MLEKO Z DROŻDŻAMI I CUKREM. CZEKAMY 5 - 10 MINUT .

Krok

original

JAK ROSZCZYNKA PODROŚNIE DODAJEMY : JAJKO, ŻÓŁTKA, RESZTĘ CUKRU, CUKIER WANILIOWY I OLEJ. WYRABIAMY CIASTO. GĘSTOŚĆ CIASTA POWINNA BYĆ JAK CIĄGNĄCA GUMA. ZOSTAWIAMY DO WYROŚNIĘCIA. MISKĘ MOŻNA WŁOŻYĆ DO CIEPŁEJ WODY .

Krok

original

GDY CIASTO WYROŚNIE WYKŁADAMY JE NA STOLNICĘ, WYRABIAMY I SZKLANKĄ ROBIMY PLACUSZKI O GRUBOŚCI 1 CM.

Krok

original

NA GOTOWE PLACUSZKI NAKŁADAMY DŻEM I FORMUJEMY PĄCZKI. GOTOWE PĄCZKI ZOSTAWIAMY NA STOLNICY ŻEBY TROSZKĘ WYROSŁY.

Krok

original

GOTOWE PĄCZKI SMAŻYMY NA GŁEBOKIM OLEJU W GARNKU. USMAŻONE WYKŁADAMY NA RĘCZNIKI PAPIEROWE ŻEBY ODSĄCZYĆ NADMIAR TŁUSZCZU.

Krok

original

PRZED PODANIEM MOŻEMY OBTOCZYĆ PĄCZKI W CUKRZE PUDRZE. PYSZNE PĄCZUSZKI NA WIECZORY.



Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    kiedy ja robiłęm ostatni raz sam pączki...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pyszne, nie tylko na Tlusty Czwartek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pychotka :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pyszne pączki
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !