Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Stefanka z krakersów

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krakersy
3 opakowania
mleko
1 litr
mąka
1 szklanka
żółtko jajek
2
masło
1 kostka
cukier
1 szklanka
zapach waniliowy
Polewa:
margaryna
1/2 kostki
cukier
3 łyżki
kakao
2 łyżki
jajko
posypka kolorowa

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka z krakersów

Zagotować 2,5 szklanki mleka z 1 szklanką cukru. Pozostałe mleko wymieszać z 2 żółtkami i szklanką mąki, dodać do gotującego się mleka. Powstałą masę wystudzić. Masło zmiksować, stopniowo dodając do niego wystudzoną masę i zapach waniliowy. Warstwę krakersów przełożyć kremem, czynność powtarzać do wyczerpania ciastek (ostatnią warstwę muszą stanowić krakersy). Przygotować polewę: zagotować margarynę, cukier i kakao. Wystudzić, wbić jajko. Posmarować krakersy polewą i udekorować posypką kolorową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 10.09.2012 13:24
Ślicznie wygląda ta Stefanka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak