Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowo-szpinakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 1 opakowanie
ser feta 1 sztuka
pomidorki koktajlowe 1 opakowanie
oliwa 1/3 szklanki
musztarda 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
makaron muszelki 1/2 opakowanie
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 2 łyżki
oliwki zielone 1/2 szklanki
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowo-szpinakowa

Gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu, pod koniec gotowania wrzucamy szpinak na ok. 2 minuty, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Kroimy ser feta w grubą kostkę, pomidorki koktailowe na połówki, oliwki na pół - wszystko dorzucamy do makaronu ze szpinakiem. Przyrządzamy sos - mieszamy przyprawe do sałatek, sos tzatziki, oliwę z oliwek, musztardę i sok z cytryny. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak