Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Węgierskie leczo z kurczakiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
1 sztuk
pieczareki
20 dkg
brokuł
1/4 sztuk
marchew
1 sztuk
pierś z kurczaka podwójna
1 sztuk
cebula
1 sztuk
czosnek
2 ząbek
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
piepz
1 łyżeczka
bazylia
1 szczypta
Sklep Prymat
oregano
1 szczypta
Sklep Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1/2 łyżeczka
przecier pomidorowy
0,5 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierskie leczo z kurczakiem

Pod bieżącą wodą umyć dokładnie paprykę, pieczarki, brokuły, marchew. Paprykę pokroić w kostkę, usunąć gniazda nasienne, pieczarki obrać i pokroić w plasterki, brokuł podzielić na różyczki, marchew oczyścić i pokroić w grubszą kostkę. Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w kostkę. Wodę zagotować włożyć mięso z kurczaka i warzywa i całość gotować do miękkości, dodać sól, pieprz, bazylię i oregano, zioła prowansalskie. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę dodać do składników. Następnie nabierką wyjąć powstały wywar, wlać go do kubeczki i rozprowadzić w wywarze koncentrat pomidorowy, po czym dodać do garnka i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 29.07.2016 10:59
smaczne danie
JOANNA16 08.05.2014 12:06
chętnie bym spróbowała))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak