pieczarki a la ślimaki

pieczarki a la ślimaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    16 dużych
  • masło

    1/4
  • sok z cytryny

    1/2
  • czosnek

    4-5 ząbki
  • posiekana zielenina

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

czosnek drobno posiekać.masło utrzeć na krem,wymieszać z czosnkiem,sokiem z cytryny i posiekaną zieleniną,doprawić do smaku solą i pieprzem.pieczarki umyć,osuszyć,usunąć trzonki,a kapelusze skropić sokiem z cytryny.brytfannie wyłożyć folią aluminiową,ułożyć pieczarki i każdy kapelusz napełnić łyżką masła z dodatkami.wstawić do nagrzanego piekarnika 220*c na 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia71

01.09.2011 18:59
nie dla mnie

eli_555

22.06.2011 23:43
skromnie,ale pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat