Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka
1 pęczek
ogórek świeży
1 sztuka
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
oliwa
3 łyżki
czosnkowy sos chili
1 łyżka
sos chili
2 z limonką
kapusta pekińska
1 mała główka
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę pekińską opłukać, osuszyć. Następnie pokroić w paseczki. Rzodkiewkę umyć, pokroić w plasterki. Ogórka obrać, pokroić w plastry. Szczypiorek posiekać drobno. Surówkę doprawić do smaku solą ziołową oraz pieprzem białym. Do oliwy dodać sos chili z limonką i kolendrą oraz czosnkowy sos chili. Dokładnie wymieszać sos. Dodać do surówki, wymieszać. Odstawić na pół godziny.



mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 30.10.2016 16:23
Smaczna surówka.
Kikiriki 22.04.2012 18:01
super
Kaja35 04.03.2012 07:50
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak