Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

SERNIK GALICYJSKI

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
1,5 szkl
masło
10 dag
jajko
1 szt
cukier puder
2 łyżki
Masa serowa
twaróg
1 kg
jaja
6 szt
masło
1 szt
cukier puder
1,5 szkl
cukier wanilinowy
1 szt
budyń waniliowy
1 szt
skórka z pomarańczy lub limonki
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK GALICYJSKI

Przygotuj spód: z maki, masła, jajka i cukru pudru zagnieć ciasto. Schłodź. Blachę wyłóż pergaminem wyłóż ciastem. Przygotuj masę: żółtka jajek oddziel od białek. Żółtka masło, cukier puder i cukier waniliowy utrzyj na gładko. Dodaj twaróg, budyń bakalie. Białka ubij, pianę delikatnie wymieszaj z masą. Masę serową rozsmaruj na kruchym spodzie. Piecz około 75 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 03.03.2012 11:33
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak