Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Obiad postny II

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
5 szt
karp
1/2 szt
marchew
1 szt
cebula
1 szt
kapusta kiszona
1l słoik
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierki
mąka
do panierki
jajko
do panierki
sól
do smaku
Sklep Prymat
olej
do smażenia
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Obiad postny II

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w paski na frytki. Smażyć na oleju, posypać przyprawą do ziemniaków. Karpia podzielić na kawałki posolić, panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i piec na oleju z obu stron na złoty kolor. Marchew zetrzeć na tarce a cebulę drobno pokroić i dodać do kapusty kiszonej. Przyprawić do smaku. Frytki, rybę i surówkę ułożyć na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 02.07.2012 19:22
to coś dla mnie :) nie tylko w post
Emiliozo 05.06.2012 21:12
posty i zarezem syty
Gosia20 05.04.2012 07:50
mniam trzeba zrobić na obiad ;")
Mariusz10 24.03.2012 17:42
pycha jedzonko
marzena06 07.03.2012 11:47
bardzo smaczny obiadek
Niunia1 04.03.2012 20:18
ojjj mogłabym jeść i jeść taki obiadek, pycha!
jolanta19 02.03.2012 14:27
mniam
Piotr24 02.03.2012 12:43
gdyby tylko frytki nie miały tyle kalorii jadł bym je codziennie ;)
ben-ka 02.03.2012 12:06
postny,to postny ale jaki pyszny! mozna się najeść do syta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak