Pieczrkowe zpiekańce

Pieczrkowe zpiekańce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • pieczarki

    30 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • masło do smażenia

    1 łyzka
  • jajko

    1 małe
  • ser żółty

    10 (plasterki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wyrobić z jajkiem i przyprawami, uformować w placki grubości 1 cm i usmażyć na oleju. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i usmażyć na maśle w osobnym naczyniu, przyprawić do smaku. Wysmarować tłuszczem blaszkę lub naczynie żaroodporne, ułożyć upieczone plastry mięsa, na każdy nałożyć pieczarki, przykryć plasterkiem żółtego sera i zapiec w piekarniku do momentu aż ser się rozpuści. Przed podaniem polać ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat