Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z serc wieprzowych

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca wieprzowe
2 szt
bulion
1 litr
sól
Sklep Prymat
pieprz czarny
kolendra
kminek
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
cząber
tymianek
paryka słodka
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
pieczywo czerstwe
ciemne kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc wieprzowych

Serca wieprzowe umyć, oczyścić z błonek i pokroić w niewielką kostkę.
Kolendrę, gorczycę i ziele angielskie rozgnieść, razem z liściem laurowym wrzucić do rosołu, wrzucić pokrojone serca i gotować na małym ogniu.
Cebulą pokroić bardzo drobno, podsmażyć. W połowie gotowania serc ( po około 35-40 min.) dodać cebulę, pozostałe przyprawy i sól.
Gdy mięso jest już miękkie czerstwe pieczywo pokruszyć, zalać w miseczce kilkoma łyżkami bulionu i zetrzeć na pastę. Dodać do sosu w celu jego zagęszczenia. Zagotować.
Podawać z kaszą gryczaną.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 02.03.2012 18:39
ja też nie mogę się przekonać,ale wygląda ładnie
freekate 02.03.2012 08:57
też nie byłam przekonana kiedyś, ale mój mąż uwielbia podroby wszelakie, dodatkowo sam je przyrządza w sposób wręcz fantastyczny i z czasem mnie przekonał :)
IZABELA29 02.03.2012 07:55
mi się jakoś serduszka zle kojarzą .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak