Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żurek zabielany na wędzonej kiełbasie

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiałbasa wędzona
20 dkg
Kucharek przyprawa do potraw
2 łyżeczki
Sklep Prymat
boczek wędzony
15 dkg
zakwas na żurek
1 szklanka
śmietana
1/2 szkl
mąka
1 łyzka
majeranek
1 łyzka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 szt
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek zabielany na wędzonej kiełbasie

Do wody wrzucamy boczek i przyprawy, gotujemy ok 1/2 godziny. Dodajemy pokrojoną wędzona kiełbasę , gotujemy chwilę. Dodajemy zakwas i smietane rozprowadzona z mąką, zagotowujemy. Podajemy z jajkiem i pokrojonymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 18.02.2014 16:55
pyszny żurek
pacpaw 10.02.2013 21:10
najlepsze żurki są właśnie na wędzonce
Wojt@s
Wojt@s 23.03.2012 13:58
extra
SmacznaPyza 27.02.2012 20:50
chodzi za mną żurek, muszę sobie ugotować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak