Szachowy przekładaniec

Szachowy przekładaniec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • jajka

    5 szt
  • margaryna

    20 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • śmietana

    200 ml
  • galaretka

    2 sztuki
  • kakao

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy do utartej margaryny , dosypujemy powoli mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dzielimy na pół, do jednej połowy dosypujemy kakao, a do drugiej taką samą ilosć mąki.
na duzej formie wylewamy ciasto paskami i pieczemy około 50 minut. Ciasto ma być dosć cienkie, tak jak rolada
Śmietanę ubijamy , a galaretki rozpuszczamy w nieco mniejszej ilości wody, kiedy jest już prawie gęsta mieszamy ze śmietana.
Ciasto po wystudzeniu, przekładamy śmietaną i układamy aby wyszła szachownica

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Fiffi

17.04.2012 21:42
fajnie sie prezentuje

MAR3STA

15.04.2012 21:46
pyszny!

lilify

25.03.2012 12:27
bardzo ładnie wyglada

1j1o1l1a1

27.02.2012 20:07
super...w moim typie, nie dość, że przekładane to jeszcze dekoracyjnie sie prezentuje:)

iziona

27.02.2012 13:24
Pracochłonny, ale wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat