Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny kapusniak z soją
# 1/2 kg kapusty kiszonej
# włoszczyzna
# 1 puszka pomidorów
# 3-4 ząbki czosnku
# 1 cebula
# sól
# pieprz
# papryka w proszku ostra
# listek laurowy
# kminek
# 2-3 łyżki oleju
Soję należy namoczyć na noc ponieważ długo się gotuje ok. 3 godzin. Ja wykorzystuję przynajmniej do dwóch potraw gotując większą ilość.W garnku nastawić ok. 2,5 l wody dodać obraną jarzynkę i wypłukaną kapustę. Dodać też
podsmażoną wcześniej na oleju cebulę wcześniej ugotowaną soję i gotować na małym ogniu ok. 40-50 minut.Po tym czasie dodać posiekane ząbki czosnku , pomidory z puszki, przyprawy i pogotować jeszcze ok 10 minut. Przyprawić na pikantnie.